Blog

Wanneer is het tijd om je ondergoed te vervangen?

Gepubliceerd op: 15 Augustus 2024

Ondergoed... we dragen het elke dag, maar eerlijk: hoe vaak denken we eraan om het te vervangen? We hebben allemaal wel die ene fijne boxershort, een slipje of bh die we eigenlijk veel te lang dragen. Toch is het belangrijk om je ondergoed regelmatig te vernieuwen. Maar wanneer is het nu echt tijd om afscheid te nemen van je favoriete slips en boxers? We leggen het je uit!

Hoe vaak moet je ondergoed vervangen worden?

Er is geen vaste regel die zegt dat je je ondergoed na precies zoveel maanden of jaren moet weggooien. Maar een goede vuistregel is om je ondergoed elke 6 tot 12 maanden te vervangen. Natuurlijk hangt het ook af van hoe vaak je het draagt en wast. Heb je een grote collectie en wissel je regelmatig? Dan gaan je slips waarschijnlijk langer mee dan wanneer je elke week dezelfde draagt.

Hier zijn een paar signalen dat het écht tijd is om nieuw ondergoed te bestellen

  • Versleten elastiek: Zit je onderbroek los of zakt hij af? Dan is het elastiek op. Tijd voor nieuwe!

  • Gaten of scheuren: Dit spreekt voor zich. Als er gaten in zitten, is het wel echt tijd om afscheid te nemen van je geliefde slip.

  • Verkleuringen: Is er weinig over van de oorspronkelijk kleur? Is die ene donkerblauwe boxer erg dof geworden? Dan is het een teken dat ze hun beste tijd gehad hebben.

  • Vervormd: Als je ondergoed niet meer goed aansluit of lubbert, is het niet meer comfortabel (en vaak ook niet flatterend).

  • Geur die blijft hangen: Zelfs na het wassen lijkt er een muffe geur in te blijven hangen. Geen fris gevoel dus, tijd voor een nieuwe!

Waarom is het zo belangrijk om op tijd je ondergoed te vervangen?

Misschien denk je: “Ach, het ziet er nog wel oké uit, waarom zou ik nieuwe kopen?” Maar er zijn meerdere redenen waarom het belangrijk is om niet te lang met je oude ondergoed rond te lopen:

1. Hygiëne  

Zelfs als je je ondergoed netjes wast, kunnen bacteriën zich opbouwen in de stof. Dit kan leiden tot huidirritaties of infecties, zeker op die gevoelige plekken. Regelmatig je ondergoed vervangen is dus een kwestie van hygiëne!

2. Comfort

Ondergoed dat zijn vorm heeft verloren, versleten is of waarvan het elastiek niet meer goed werkt, biedt simpelweg niet het comfort dat je verdient. En laten we eerlijk zijn: we willen ons toch allemaal de hele dag lekker voelen in wat we dragen?

3. Zelfvertrouwen

Goed zittend en mooi ondergoed kan je zelfvertrouwen een flinke boost geven. Zelfs al ziet niemand het, jij weet dat je iets draagt waar je blij van wordt. Dat heeft een positieve invloed op je houding en gevoel!

Tips om je ondergoed langer mee te laten gaan

Wil je je ondergoed zo lang mogelijk mooi houden? Hier zijn een paar handige tips:

  • Was het op de juiste temperatuur: Lees altijd de wasvoorschriften! Te heet wassen kan het elastiek en de stof aantasten.

  • Gebruik een waszakje: Dit beschermt je ondergoed tegen beschadigingen in de wasmachine.Denk bijvoorbeeld aan ritssluitingen en andere scherpe dingen van kledingstukken, deze kunnen je ondergoed aantasten, zeker bijvoorbeeld ondergoed met kant is hier erg gevoelig voor.

  • Drogen aan de lucht: Laat je ondergoed liever drogen aan de lucht dan in de droger. De hitte kan het materiaal beschadigen.

Tijd voor een update?

Herken je één van de bovenstaande signalen in je eigen ondergoedlade? Dan is het misschien tijd voor een frisse start! Bij Modemania.nl vind je een groot assortiment ondergoed voor zowel dames als heren, van fijne basics tot trendy designs. Dus waar wacht je nog op? Vervang die oude slips en boxers en voel je weer fris, comfortabel en zelfverzekerd!

Ruime keuze in merken